KOOP Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties

GVOP & DROP Gebruikersraad op 8 november

26 oktober 2017

Op 8 november 2017 vindt de halfjaarlijkse gebruikersraad plaats voor alle organisaties die gebruik maken van de applicaties GVOP of DROP. Deze keer zijn we te gast bij de gemeente Amsterdam. Het programma bestaat uit een plenaire sessie en vier kennissessies. Het overkoepelende thema is vernieuwing. Tijdens de gebruikersraad besteden wij aandacht aan het uitfaseren van GVOP en de overstap naar DROP, het uitwisselen van gebruikerservaringen en meer interactie tussen organisaties bij de kennissessies.

Aanmelden voor de gebruikersraad in Amsterdam

Contactpersonen kunnen zich aanmelden voor de gebruikersraad Amsterdam via https://datumprikker.nl/ptxb9qc3pjbn7wik

Bij het aanmelden geeft u aan aan welke kennissessies u wilt deelnemen. De kennissessies worden in twee delen gegeven. Verderop in deze mailing leest u uit welke sessies u kunt kiezen. U kiest bij het aanmelden voor één van de vier aangegeven opties. U kunt zich aanmelden tot 6 november 2017 tot 12:00 uur. Indien u zich aangemeld heeft en onverwachts niet kunt komen, dan verzoeken wij u om uzelf vóór deze datum en tijdstip af te melden.

Locatie

Gemeente Amsterdam
Amstel 1
1011 PN Amsterdam

U bent welkom vanaf 10:00 en we starten om 10:30.

Kennissessies gebruikersraad Amsterdam

Wij bieden dit keer 4 kennissessies aan. U kunt zich voor 2 kennissessies aanmelden. De combinaties en opties kunt u aanvinken.

Kennissessie ronde 1

Kennissessie ´Speeddate´

Bent u nieuwsgierig naar de gebruikerservaring van andere gebruikers? Wilt u handige weetjes en best practices van anderen horen? Dan is dit een leuke kennissessie om deel te nemen. Wij gaan bij deze kennissessie speeddaten met elkaar! De drempel wordt lager gelegd om anderen te benaderen en u krijgt de kans in deze kennissessie verschillende medegebruikers één op één te spreken.

Kennissessie ´Discussies over stellingen´

Gaat u graag met andere gebruikers in discussie over de implementatie van de verschillende applicaties van KOOP? Bent u geprikkeld om uw mening te geven over  wat  er goed gaat en wat er beter kan? Bij deze kennissessies komen verschillende thema's en stellingen aan bod. U gaat in discussie met verschillende groepen en gebruikers. De uitkomsten uit de discussies worden meegenomen in de doorontwikkeling van DROP en worden gebruikt om verbeteringen op het gebied van (werk)processen en implementaties door te voeren.

Kennissessie  ronde 2

Kennissessie ´Word Import & Export' (eigen laptop meenemen)

Altijd al behoefte gehad aan goede uitleg over de Word Import & Export? Heeft u behoefte aan het verbeteren van uw importvaardigheden? Dan is deze kennissessie een aanrader!  U krijgt instructies, do’s en dont’s bij het importeren van documenten en gaat ook zelf aan de slag met de Word Import & Export.

Kennissessie 'Basis van het elektronisch publiceren'

Vraagt u wel eens af hoe het nu precies zat met de verplichtingen en mogelijkheden rondom elektronisch publiceren, of wat er allemaal met de gepubliceerde data gebeurt? Dan is deze kennissessie goed om uw kennis weer op te frissen. In deze kennissessie krijgt u informatie over waarom het belangrijk is dat overheden elektronisch publiceren en welke opties er zijn om de publicaties bij de afnemers te bereiken. Wij focussen daarbij op wat u aanbiedt, en vervolgens wat de afnemer ziet, zoals Overheid.nl, de e-mailservice en onze open data koppelvlakken.

Nieuwe website

Vanaf donderdag 21 december 2017 is onze nieuwe website te bereiken via https://www.koopoverheid.nl. Tot 1 mei 2018 is deze huidige website ook nog te bereiken. De informatie op deze website wordt per 1 januari 2018 niet meer bijgewerkt.